تاریخ ارسال روی سایت : ۱۳۹۶/۰۹/۰۸
به نام خالق نور
دومین سمینار فرهنگی گردشگری دزفول شهر چهار فصل، هشتم آذر ماه در سالن شیخ انصاری دانشگاه آزاد واحد دزفول برگزار شد.

این همایش فرهنگی گردشگری با هدف قرار دادن معرفی شاخص های تاریخی، باستانی ، مذهبی و طبیعی دزفول در دومین سال خود حول محور های پنجگانه ی زیر در جریان بود :
توسعه پایدار گردشگری دزفول
معرفی ظرفیت های ملی و جهانی شهرستان دزفول
برندسازی شهری دزفول
معرفی مثلث طلایی شمال خوزستان
معرفی فرصت های سرمایه گذاری در شهرستان دزفول
مراسم با آغازی خوش از کلام الله شروع شد و با اجرای سرود ملی و حضور اقای وحدتی به عنوان مجری ادامه داشت. سخنران اول همایش اقای دباغ به عنوان نماینده ی بخش خصوصی و دبیر اجرایی سمینار در مقوله ی گردشگری با توضیح در مورد شب های فرهنگی دزفول در شانزدهم، هفدهم وهجدهم آذر ماه سال جاری، که در خانه ی تیز نو برقرار خواهد شد خواهان تشکیل تیمی قدر و کارا برای شرکت در دیگر نمایشگاه های سطح کشور و معرفی بجا و شایسته ی دزفول و صنایع دستی این شهر شد.
سخنران بعدی مهندس آذرکیش مدیر انجمن دزپارس (دوستداران و پژوهشگران شهرستان دزفول) بود که در خصوص لزوم توجه به برندسازی و برندینگ شهری دزفول و عواملی که یک شهر می تواند برند شود و برشماردن دلایلی که دزفول پتانسیل برند شدن را دارد از جمله
آبشار شوی دزفول، دانشگاه باستانی ثبت جهانی جندی شاپور دزفول، رود زیبای دز،
چغامیش دزفول کهن ترین شهر ایران باستان، مرکز خط و کتاب، که قدیمی ترین لوح های دریانوردی و موسیقی در این منطقه با قدمتی حدود چهار هزار سال قبل از میلاد کشف شده است. پل تاریخی دزفول با قدمتی بیش از هزارو هفتصد سال ، حرم مطهر حضرت سبزقبا چهارمین حرم معنوی سطح کشور ، بافت آجری باقی مانده از دوره ی صفوی و قاجار ، ویژگی های طبیعی منحصر به فرد دزفول ، در کنار ارائه راه کارهایی جهت حرکت به سمت برندینگ شهرستان دزفول، توجه همگان را به اهمیت حفظ هویت شهری به عنوان محور توسعه جلب نمود.
آقای سرافراز رئیس شورای شهر دزفول سخنران سوم این همایش با تجلیل از برگزارکنندگان همایش و استقبال ازاین حرکت دوساله، آمادگی شورای شهر را برای توسعه ی گردشگری و تعامل با پیشگامان این عرصه با تشکیل کمیته گردشگری در شورای شهر دزفول اعلام نمود.
آقای دکتر فرهاد قلی نژاد رییس اداره ی محیط زیست دزفول در سخنرانی خود به عنوان چهارمین سخنران، توجه دست اندر کاران گردشگری را به منابع طبیعی بینظیر دزفول جلب کرد و با اشاره به دیدن منظر گاه های طبیعی که امروزه برای توریست ها جذبه دارد خاطر نشان نمود که معرفی درست منظرگاه های دزفول پتانسیل مناسبی برای جذب گردشگران جهانی دارد. چرا که جنگل های دزفول تنها باقی مانده های جنگل های نیمه گرمسیری مدیترانه ای می باشند که در کنار حیات وحش خاص این جنگل ها می تواند، دوست داران حیات وحش را به دیدن گوزن زرد ایرانی که منزلگاهش همین جنگل هاست، در کنار دیدن سمندر امپراتورجانوری در حال انقراض که در ارتفاعات دزفول زیست دارد به سمت خود جلب کند.
ایشان به صنعت گردشگری در کنار فرهنگ نگهداری از محیط زیست و احترام به زاگرس نشینان بومی تاکید داشت.
آخرین سخنران سمینار خانم دکتر بابایی مدیر گروه دانشکده معماری دانشگاه آزاد با مقایسه شهر یزد که در تابستان امسال ثبت جهانی شد، با دزفول از نظر آب و هوا و معماری سنتی، موید این مطلب بود که با نوسازی و مرمت در بافت تاریخی، دزفول هم می تواند بسان یزد، شهر آجری مطرح در کشور شده و مقصد سفر گردشگران باشد و تشکیل شهرداری بخش بافت تاریخی را دریزد و توجه و نظارت به هر نوع ساخت و ساز چه در بخش سنتی چه در بخش معماری میانه ی شهر یزد از عوامل مهم در برندینگ این شهربر شمرد.
پخش کلیپ های جذاب گروه شاهین و شهرداری دزفول در طول برنامه و پذیرایی گروه الماس شهر با کلوچه های خرمایی کنجدی دزفولی، مراسم را بیشتر آب ورنگی دزفولی بخشید.
این سمینار به همت انجمن دزپارس و آژانس مسافرتی بهارستان و با حمایت شهرداری دزفول، اداره ی میراث فرهنگی دزفول ،اداره محیط زیست شهرستان، دانشگاه آزاد دزفول و حضور اساتید دانشگاه و تنی چند از اعضاء اداره ی نوسازی و بهسازی برگزارشد.
تهیه گزارش : سپیده حدادی
|